Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

 7.01.2019 r. Poniedziałek

      -      * Makaron  z sosem mięsno-warzywnym i serem
      -       Kompot jabłkowo-śliwkowy         

8.01.2019 r. Wtorek

      -      * Sznycel z piersi kurczaka
      -      * Ziemniaki puree
      -      * Surówka z białej kapusty z ananasem i kukurydzą

      -       
Kompot wiśniowy        

9.01.2019 r. Środa

      -      * Zupa ziemniaczano-szpinakowa
      -      * Chleb graham
      -      * Budyń waniliowy z czarną porzeczką   

10.01.2019 r. Czwartek

       -      * Potrawka z piersi kurczaka
      
-      * Ryż na sypko
       -      * Marchewka z groszkiem

       -       Kompot z owoców mieszanych

11.01.2019 r. Piątek

       -      * Kotlet mielony z mintaja
       -      * Ziemniaki puree
       -       Surówka z kiszonej kapusty
       -        Kompot truskawkowy
        
* potrawa zawierająca alergeny
W zakładzie używa się: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, orzechy (ziemne, arachidowe, migdały,  orzech laskowy, orzech włoski, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin.
Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy.